Tarieven, waar zit het verschil?

Tarieven zullen van praktijk tot praktijk verschillend zijn. Dit is voor een klant soms moeilijk te doorgronden, maar hoe komen die tarieven tot stand?

Het heeft met meerdere factoren te maken. De aanschaf van geavanceerder apparatuur en regelmatige bijscholing van artsen en assistenten kost veel geld en zal dus enerzijds de behandeling of operatie duurder maken maar anderzijds betekent het ook dat er meer kunde aanwezig is en er dus volgens de laatste veterinaire inzichten gewerkt kan worden. Dit verlaagt uiteraard de kans op complicaties.

Binnen ons team van assistenten en dierenartsen streven wij ernaar om uw dier met de beste zorg, dag en nacht, te omringen waarbij wij allemaal werken volgens de meest moderne diergeneeskundige inzichten. Om dit te verwezenlijken heeft iedere dierenarts zich middels intensieve binnen- en buitenlandse trainingstrajecten verder bekwaamd in een specifiek vakgebied. Dit zijn bijvoorbeeld; Chirurgie, Orthopedie, Beeldvorming, Oncologie, Inwendige Ziekten en Tandheelkunde. Zonodig werken wij als team samen om voor uw dier tot het beste resultaat te komen. Aan een goed uitgeruste kliniek zal dus een iets hoger prijskaartje hangen maar het houdt ook in dat er veel effectiever een diagnose kan worden gesteld. Een goede behandeling begint met de juiste diagnose!

Het tarief van een operatie bestaat uit het narcose-tarief, de gebruikte materialen, medicijnen zoals pijnstilling, voorbereiding en operatietijd en nazorg. U krijgt bij ons altijd een gespecificeerde nota mee waarbij ieder item apart vermeld staat.