Valerie1

 

Drs. Valerie ter Braake

In juli 1990 ben ik afgestuurd aan de universiteit van Gent, België als gezelschapsdierenarts. Na 4 jaar als gezelschapsdierenarts gewerkt te hebben in Engeland ben ik in 1996 bij Dierenkliniek Emmeloord begonnen. Ik heb daar de tandheelkunde uitgebouwd tot een volwaardige en belangrijke tak van de Diergeneeskunde met zowel een eerste lijns als verwijsfunctie.
Ik ben opgeleid door A. van Foreest en via Europese en Amerikaanse congressen blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op tandheelkundig gebied.
Ik behandel alle tandheelkundige problemen zoals extracties, wortelkanaalbehandelingen en orthodontie. Het stellen van de juiste diagnose en de begeleiding van de eigenaar in de preventie van veel gebitsproblemen vind ik zeer belangrijk.
Op het gebied van nascholing verzorg ik tandheelkundige cursussen voor paraveterinairen. Ook verzorg ik “in practice nascholing op maat” waarbij er de mogelijkheid bestaat om in een praktijk een tandheelkundig onderwerp zowel practisch als theoretisch te behandelen. Ik ben lid van de werkgroep voor veterinaire tandheelkunde en als voorzitter van de ledencommissie draag ik mijn steentje bij in het bestuur.
Mijn tweede speerpunt ligt bij de weke delen chirurgie.