Oogheelkunde

Christiane Görig is de oogspecialist Dierenkliniek Emmeloord. Vanaf haar vroege jeugd had zij al de wens om dierenarts te worden. Na haar studie in Duitsland deed ze een jaar werkervaring in Amerika op. Daarna besloot zij zich verder te specialiseren in de oogheelkunde voor dieren. Christiane werd op de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht toegelaten en behaalde in 2006 haar specialistendiploma. Sindsdien mag zij zich diplomate ECVO noemen.

Wat zijn screeningsonderzoeken?

De onderzoeken die Christiane uitvoert, zijn gericht op screening van honden die voor de fokkerij gebruikt worden. Het is belangrijk alleen met honden te fokken die geen erfelijke oogaandoening hebben. Afwijkingen waarnaar gezocht wordt tijdens die onderzoeken zijn bijvoorbeeld PRA (progressieve retina atrofie) of cataract (grauwe staar). Deze erfelijke oogaandoeningen komen bij veel rashonden voor. We zien ze onder andere bij de Labrador, de Teckel en de Poedel.

Voor welke problemen kan ik met mijn dier bij de oogarts voor dieren terecht?

Naast het uitvoeren van screeningonderzoeken behandelt Christiane verschillende oogziekten bij dieren. Voorbeelden zijn afwijkingen van de ooglidpositie (Entropion en Ectropion), ziekten van de traanklier, hoornvlieszweertjes of -ontstekingen , afwijkingen van de oogbol, en tumoren op de oogleden of in of achter het oog.

Entropion, Ectropion, cataract (grauwe staar), lensextractie, implantatie kunstlens , glaucoom (te hoogboldruk), lensluxatie, contact lens, ulcus corneae, corneaperforatie, corneasequester kat, ooglidrand tumor, cherry eye, ablatio retinae (netvliesloslating) & PRA zijn door Christiane te behandelen.

Waar en wanneer is Christiane Görig bereikbaar?

Christiane Görig werkt sinds oktober 2014 bij ons op de kliniek als oogspecialist. Zij is een keer in de twee weken bij ons aanwezig.

Spoed?

Dierenkliniek Emmeloord

Espelerlaan 77
8302 DC Emmeloord
0527 613 500
info@dierenkliniekemmeloord.nl

Plan route »