Keuringen

Een paard kan om verschillende redenen worden aangeboden voor een keuring en de keuring kan bijgevolg verschillende vormen aannemen. De klinische keuring, waarbij het paard algemeen wordt nagekeken (hart/longen/ogen/beenwerk) en de gangen worden beoordeeld,  is een onderdeel van de meeste aan- of verkoopkeuringen. Daarnaast bestaan er ook verscheidene röntgenkeuringen, zoals PROK-keuring (fokkerij), Hengstenkeuring, OCD-screening en sportkeuring, die alleen of in combinatie met een klinische keuring kunnen worden uitgevoerd. Verzekeringsmaatschappijen vragen ook vaak een klinische en/of röntgenologische keuring vooraleer een paard te aanvaarden. Bepaalde veilingen zoals de bekende draverveiling ‘Grand Prix Sale’ en Veiling Dronten, stellen hun eigen voorwaarden aan keuringen en ook deze kunnen bij Dierenkliniek Emmeloord uitvoerd worden.

Dierenkliniek Emmeloord heeft twee officiële keuringsdierenartsen (Erkend Keuringsdierenarts Paard) en voldoet aan alle eisen om al deze keuringen te mogen uitvoeren. Klinische en röntgenologische keuringen kunnen ook aan huis uitgevoerd worden !

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u onze receptie bellen op 0527 – 613 500.

Aan- en Verkoopkeuringen bestaan meestal uit een klinische keuringen, al dan niet gecombineerd met een röntgenkeuring. Deze kunnen uitgebreid worden met een endoscopie van de keel en/of hals- en rugfoto’s.

Lees meer

Bij dravers worden vaak röntgenscreeningen, in verschillende vormen, uitgevoerd, al dan niet gecombineerd met een endoscopie van de keel. Lees hier meer over de verschillende opties die wij bieden.

Lees meer

De röntgenscreening is gericht op het opsporen van röntgenologische afwijkingen zoals arthrose, fragmentatie,… Een röntgenscreening van 12 foto’s, de zogenaamde OCD-screening, is gericht op het opsporen van fragmentie.

Lees meer

De PROK-keuring bestaat uit een röntgenologische ‘fokkerij’-keuring die gericht is op het opsporen van erfelijke gebreken.

Lees meer

De ‘Hengstenkeuring’ bestaat uit een korte klinische keuring, gecombineerd met een endoscopie van de keel (cornage-onderzoek) en een röntgenologische ‘fokkerij’-keuring.

Lees meer

Voor het nakomelingenonderzoek van het KWPN worden jaarlijks een bepaald aantal jaarlingen uitgenodigd om een OCD-screening te ondergaan.

Lees meer