Hans van Maurik

In de periode van 1966 tot en met 1973 was ik werkzaam als assistent dierenarts bij de Faculteit der Diergeneeskunde in Utrecht. Tevens heb ik in die tijd mijn diploma hiervoor gehaald en de hoefsmid opleiding voltooid. Hier is mijn interesse voor kreupelheid en aangepast beslag ontstaan.
Daarna ben ik zes jaar mobiele hoefsmid geweest in Zeeland en twee jaar als hoefsmid bij de gemeente politie in Den Haag.
De interesse voor het kreupele paard en speciaal beslag bleef mij volgen en daarom was de overstap in 1980 naar de Dierenkliniek in Emmeloord niet moeilijk. In de begin periode was de smederij mobiel en stationair.
In 1989 was er zoveel werk op de kliniek dat er niet meer werd uitgereden.
In ruim 31 jaar ervaring en mede door eigen onderzoek op de kliniek, heb ik veel kennis opgebouwd voor speciaal beslag en hoefproblemen.
Door de jaren heen heb ik voordrachten gegeven, toegelicht met beeldmateriaal en korte artikelen geschreven.