Februari, maand van het gebit.

Maand van het gebit

 

dierenkliniek_emmeloord_tandheelkunde_gezond-gebit

 

Zorg voor een gezond gebit voor uw hond en kat.

Vier op de vijf honden en katten ouder dan 3 jaar lijdt aan gebitsproblemen, problemen die door dagelijkse preventie vermeden hadden kunnen worden.

Net als bij mensen kan er op het gebit van uw huisdier tandplak ontstaan, doordat bacteriën en voedselresten zich op de tanden en kiezen vasthechten. De tandplak is een zachte laag die nog gemakkelijk met een tandenborstel verwijderd kan worden. Indien de tandplak niet verwijderd wordt zal dit leiden tot tandsteen en tot ontstekingen van het tandvlees en van het steunweefsel wat de tand in de kaak verankerd. Dit zal naast pijn en ongemak voor uw dier leiden tot onnodig verlies van tanden en kiezen. Vanuit de bek zullen deze bacteriën ook naar andere organen verspreiden. Zoals maag, hart en nieren. Met dagelijkse gebitsverzorging kan het tandplak probleem met 80% vermeden worden.

Daarom organiseren wij in de maand februari ´Maand van het gebit´, gratis preventie consulten waarbij het gebit van uw hond of kat bekeken wordt en waarbij wij samen met u een preventie plan op maat kunnen opstellen voor uw huisdier.

U kunt hiervoor vrijblijvend een afspraak maken voor een gratis preventiespreekuur bij de tandheelkundige dierenarts op: 0527-613500. 

Tijdens ‘Maand van het gebit’ worden er ook producten aangeboden die hierbij een groot deel spelen. Deze producten worden met korting aangeboden:

  • 10 % korting op professionele gebitsbehandelingen!
  • 10 % korting op gebitsverzorgende artikelen!
  • 10 % korting op Dental voeding!

In alle gevallen geldt ook hier: “Voorkomen is beter dan genezen”.

   

 gebit_hond