dierenkliniek_emmeloord_astrid_bos


Drs. Astrid Bos

In 1997 ben ik afgestudeerd als dierenarts op de Universiteit in Utrecht.

Na mijn afstuderen kreeg ik de kans me toe te leggen op de paardengeneeskunde in de vorm van een internship op Dierenkliniek Emmeloord. Vanuit de contacten van Dierenkliniek Emmeloord met diverse Europese paardenklinieken heb ik ervaringen op kunnen doen in Engeland, Beaufort Cottage Equine Clinic Newmarket, in Duitsland Tierklinik Telgte, in Belgie Dierenkliniek de Bosdreef Moerbeke en in Nederland Veterinair Centrum Someren.

In 1999 keerde ik weer terug bij Dierenkliniek Emmeloord waar ik me toegelegd heb op de echografische beeldvorming van pezen, gewrichten en het gehele bandapparaat en daarnaast op de reproductie. Vanaf 2001 begeleid en verzorg ik de merries van Flevofarm, een gerenomeerd KI station voor dravers. Zo is ook de veterinaire begeleiding van dravers/koerspaarden een belangrijk deel van mijn werk, waarbij ook gebitsbehandelingen een essentieel onderdeel zijn.

Na Erkend Paardendierenarts en Erkend Keuringsdierenarts voor Paarden te zijn geworden, ben ik in 2009 gestart met de opleiding ‘Focus on Equine Spine’, deze opleiding heb ik in 2011 afgerond. Aansluitend op de diagnose stelling en behandeling van hals, rug en bekken problematiek, richt ik me op de orthopedie. Om mij verder te specialiseren in orthopedie en echografie ben ik in 2012 het ISELP traject gestart.